Monday, 10 December 2012

pih uma sewa







Assalamualaikum...

haihh lama nya x update belog ak ni.. geli x tgk pic kt ataih ni?mst 'kembang tekak' kn? ak pn lg la double
triple 'kembang tekak'..loya2 nk muntah pn ada..HAHA!!sja ltk pic tu 'taken by google'..messy gila..sama
cam uma sewa ak yg baru nak duduk ni..pg td mangkit2 tdoq excited gila nk blk penang nk msok uma sewa 'baru'..excitednya tp menghampakan okay!!kecewa gila..sila paham..ak harapkan uma sewa 'baru' kmi selesa n bersih..bole la jd 'rumahku syurgaku' tp haremmm..HAHA..

skt ati ampa taw dak..'indah khabar dr rupa'..mula2 msok tu excited gila tp bila tgk pa dlm uma tu wt kn ak
jd skt ati,x puas ati,nk mrh suma ada..tp sabaq jala..nk wt cmna kn..deposit,duit uma sewa suma da byaq..
so sabaq jala..kna tahan jala..lgpn tggl staun ja lg..sabaq jala farah oiii!!!

msok2 pih bkk peti ais dlu sbb nk ltak brg..buka2 peti ais dia,Ya Allah terkjut bruk kmi..berkulat hitam2 dgn mknn x basuh dlm peti tu..pengotoq gila pnghuni dlu..sakit hati btol la..dgn uma mcm 'tongkang pecah', tangki bocoq..bilik ayaq toksah ckp la..ampa lebih memahami kn..HAHA.. haaa lg 1 pinggan bp taun punya makan x basuh pn..jd berkulat,berulat suma ada..bau busuk gila..ishhh3..sadis gilaaa.. cmna la kmi nk mnempuh hari2 yg mndatang kt uma tu *ayat hiperbola* HAHA..oleh krna x tahan dgn bau2an n keadaan kt umah tu,so ak ngn jiah pn wt kputusan utk tidak bermalam di situ okay~~HAHA

so tdoq la uma jiah kt kepala batas..redah hujan smpai basah lencun..dgn traffic jam lg..haihhh seram gila tgk keta berlambak2..jiah smpai takut la nk bwk moto..aku?huishhh lg la x brani..HAHA..so tggu esok jala baru kmi blk uma sewa bergotong royong skali ngn depa kemas uma tu..hapa punya tuan rumah la..x amk tau lngsung psl uma..cm nk mkn kaki pn ada tuan uma tu..HAHA kidding jala..mana ak brani..kaki pn x smpai nk bg kt dia..hoho..

selesa nya tdoq uma jiah..haha okay la..haku nk stop dh ni..nyamuk2 ni gatai suka cium ak..skt taw dak..smpai ada kesan luvbite lg..HAHA okay bye




Wednesday, 28 November 2012

nak menaip...






Assalamualaikum..lama nya x update belog ni..farhana dok tnya bila hang nk update belog.. HAHA ak mls sbnaqnya nk update sbb bila ak update mst la akn trselit cta psl si jambu aku tu..HAHA nt ampa cemuihh la..so better aku 'diam' ja.

lama x update rasa rendu pulak kt belog ni..haihhh!!labah2 pn da brjaya wt sarang kt belog ak ni!! thx cik labah2 ^_^..umm nak cita psl pa ea..tediaa la!!b4 nk update x pkiaq dlu nk wt cta psl pa..haha!!!
act aku excited gila..baru2 si jambu dah 'purpose' me...awww bahagianya!!!jrg kn sekarang ada org wt cmtu..mybe couple suka2 kot..for me aku x mau couple ngn dia,ak nk kawen ngn dia..tp kna la tggu kewangan dia dh kukuh dlu..

ampa nk taw dak..ak dgaq cramah ustaz azhar ckp 'klu sorg laki tu mlamar or meminang sorg pmpn tu,n pmpn tu ckp 'yes' maknanya depa dh tunang,n klu ada org nk meminang or mlamar pmpn tu jd haram klu xtaw'..so...mknanya im engaged!!mudahkan Islam tu kn...jiah ckp ni tunang tnpa saksi.. HAHA x ksh la jnji da tunang..lgpn fmly ak taw ^_^..happpyy!!!!dy ckp lps ak abs dip Insyaallah nk tunang scara rasmi..x sabaqnya ak...HAHA cncin tanda pn da ada..bhgianya!!!

hehe..tu jah nk cita..ok bye :)




Tuesday, 6 November 2012

your my everything






Assalamualaikum ^__^

i'm happy!!i'm happy!!i'm happy!!
wahhh bahagia gitu kan..
yeahh!!!bahagia sgt2..
dgn adanya awak di sisi saya~~
winkwink
HAHAHA jiwang kn..
biaq larhh..wekkk :P

now, aku tersangat2 sangat lah bahagia dgn kehadiran abg pelengkap idupku.. hamboihhh mcm dh tjuk lagu tu..hihi..hnya Allah ja taw betapa bahagianya aku dgn abg..semoga Allah kabulkan doa kami utk bersama naik jinjang pelamin..boleh korg suma mkn nasik minyak kn..korg doakan kmi bersama taw..HAHA gatai lebih aku ni..

alahaiii x sabarnya nk kawen..KAHKAH tahap trok da aku ni..makkk!!!!tlg nikahkan saya cepat!!!
tp takmau ngn org lain..mau ngn MOHD SHAFAWI ja..rendu nya kt dia!!rendu ngn muka dia yg kiut tu,rendu dgn lawak2 dia..rendu time dia merajuk,rendu time muka dia merah sbb malu,rendu time dia mrh bila aku degil, rendu suma tentang dia!!hehehe..u are really2 stole my heart dear..miss u a lot..

td kua deting ngn dia..tp konvoi ngn psgn couple yg sweet LAN TAKASIMA n KAK UMI ... HAHA sweet la u alls ni..even asyk gdo ja tp nmpk srasi..hope korg kekal okay..tggu lan lama sgt td sbb lan dr Taiping so take a time la kn..2 jam cmtu baru dia smpai..aku ni dgn abg da la kua pg2 buta lg..siap p bekpes lg..smentara tggu lan n kak umi mai kmi dok lepak kt Giant..mengimbas kembali wktu dlu2..masa muda2..HAHAHA *mcm la sekarang dah tua kn**awek muda okay*..aku a suka bkk cita sbb nk usik abg..pemalu sgt bla bkk cta dlu2..hehehe..tringat dlu2 masa dia ngorat aku..cewahhh ngorat tuuu..HAHA..time tu aku cuti sem..sem 2 kot..keja smntara kt kdai juai buah kt Giant..masa mai temuduga tu da perasan dia dok usya2..HAHA tp wt x nmpk ja sbb time tu juai mhai..HAHA.. esoknya msok keja..kbetulan dia kja sebelah kdai aku..time tu dia keja under company ROSSET *ala hak juai periuk belanga tu*..hikhik..time tu dia x tgoq aku..dia ni pmalu sgt2 la..jrang aku jumpa laki cmni..next morning baru dia tgoq aku..hehehe pg2 mai beli buah..tnya aku umoq bapa..time tu mmbe dia teman..BOY nama bdk tu..*cewahhh*bos aku ckp sblum aku kja dia x pena mai beli buah..aku kja dan2 beli buah..tu ckp bos aku okay =,= HAHA malu la..time tu jgk mntk number aku..HAHA time tu aku tgh gatai sbb dia ni comel sgt..jambuu gila..so bg la number..stat msg2..lps bape hari tu dia mntk cple..wowww!!biaq btoi..aku yg baru lps break time tu troihh la trima..hikhik..1st time dia cple *dia la,aku dak pon*..baik kan abg aku tu?HAHA..sweet sgt2..baru mula2 cple dia la snggup ni x tdoq sbb nk msg aku..bgun smyg subuh x tdoq troihh smbung msg smpai la masa masok kja..x sabaq nk tggu msok kja sbb nk jumpa..HAHA bahagianya aku time tu..hehehe la ni masing2 pakat tertidoq ja time msg n time col..HAHA aku la suka trtidoq time col..x senonoh =,=..

da staun becinta ngn abg..pahit manis suma da lalui..gduh,salah faham smpai nk break suma da pena lalui..aku harap tu suma dugaan utk kmi..semoga Allah menjadikan dia yang halal utk aku n yg terbaik utk aku sbb aku sgt2 syg dia..aku nk dia jd imam n aku jd makmum dia..aku nk dia bmbing aku..aku hrp dia pn mcm tu jgk..semoga jodoh kami kuat..aku da takmau org lain da..naknak abg ja..

malu dia bila aku ungkit cita dlu..merah muka *taw lah putih*..hikhik..then lan ngn kak umi pn mai la.. p mkn ngn depa,tgk wayang..last skali lepak kt Teluk Batik..mkn laksa..jln2..wowww!!!beznya.. sat ja masa berlalu bila dgn dia..nak mcm tu hari2..tp abg ckp klu nk mcm tu hari2 kna cpt2 kawen ngn dia..
yeayyy!!!beznya...mmg nak pon..x kesah lah korg ckp aku ni gatal ka jiwang karat ka tp im really2 love him..bahagia sgt ada dia ...*im flying* HAHAHA

ok mata pon da ngntok..mata dah bengkak sbb apa pn xtaw..i need rest..so nite, assalamualaikum..

b4 dat,here my sweetheart..


I LOVE U



p/s : orang dok kalut wt report akhir aku dok sebok taip belog..HAHA







Friday, 2 November 2012

yummy yummy!!



CHOCOLATE INDULGE SECRET RECIPE


ASSALAMUALAIKUM..

amacam??terliur x tgk kek tu?aku da tgk da menitik2 air liur korg tgk..HAHA sabar2..klu x tahan sgt tu cpt2 la p serbu SECRET RECIPE yg berhampiran..

alhamdulillah aku baru mkn td..setelah lama 'mengidam' , akhirnya dapat jugak aku menikmati kek feberetku ini..hamboiihhh kemin lg..mengalahkan preggy mummy pulak aku nih..HAHA yala mana x nya kejap2 nk mkn chicken chop,laksa la..kli ni chocolate indulge secret recipe ni plak..pning kepala incik cinta nk p mencari makanan yg ak nk mkn ni..HAHA bak ckp dia,ak ni cm ibu2 mengandung..i'm single mummy okay..ehh single person but not available..hihi x ksh la ibu mngandung ka apa ka jnji aku dpt..yeayyy!! tima kasih for sayang aku tu sbb da merealisasikan kemahuan aku tu..HAHA love u laaa!!

sdap sgt kek tu..tp ak mampu makan separuh ja sbb perot aku ni dah penoh..mana x nya.. lunch time td aku kluar dgn incik cinta p mkn chicken chop kt fatty cafe,billion lama..hihi tudiiaaa 1 lg fav ak yg ak dpt mkn ari ni..*gemok la aku lepas ni*..lepas msok ofis x sbar2 nk mkn choc indulge ni wlpn tgh kenyang gilaaa *org tamak salu rugi*..hihi pdn muka ak sbb tamak sgt..kn x abis..xpa2,bole smpn dlm peti sjuk..nt bole smbung blk mkn..HAHA pndai kn ak??

masa nk blk lupa plak bwk kek tu blk skali..smpai uma cta kt akk aku troih dy ajk ak p blk ofis smata2 nk ambil baki kek tu sbb dy nk rasa *almaklum lah dy mana pena mkn kek2 kt SR tu* HAHA dgn hujan kilat nya,so redah jugak la..blk umah troihh dy rasa smpai abis..tu bkn rasa namanya..tu melantak..HAHA.. *maap kak*..dy ckp sedap gilaa,nk lagi..n esok trpaksa lah aku teman dy p SR utk beli kek tu..

bg korg yg x pena rasa cm kak aku ni,p la try..SODAP GILAAA!!wa x tpu..mmg sedap sgt2..bnyk lg pilihan yg kta bole wt kt SR tu..mcm2 jnis kek ada..bkn stakat kek ja..mknn2 pn ada juai..pasta,tomyam, chcken chop,nasi2 suma ada..karipap pn ada taw..HAHA..cpt2 p serng SR yg berdekatan..aku jmin ampa msti puas ati..tp harga bole than la..tggu korg gaji la bru p..x pn pau bf or gf korg..HAHA

ok la,aku nk p solat ni..nt merepek lg okay...ASSALAMUALAIKUM BYE2 ^___^

p/s :maaf lah lps ni klu korg plak yg mengidam sbb tgk pic kt ats tu..ngeh2


Tuesday, 30 October 2012

mencinya JERAWAT!!



ASSALAMUALAIKUM SEMUA ^_^

maap entry kali ni tadak gambar sbb aku mls nk upload..skt ati gilaa ni..

wuwuwuwu :(
aku tasuke betol laaa , tak suke tak suke !
menci menci menci menci !!!
aku benci kau la wahai JERAWAT ...
eh org kate jgn benci die , nti lg sonok die nak memasak , hek3
ops ,btoi ka?HA3
aku plg tasuke kalo naik jerawat neh..hadehh =,=
huduh,buruk suma ada..
naik 2 bijik kt dahi..ARGHHH!!!

so aku google la pasal jerawat ni td ..

salah 1 nya sebab pemakanan..ummm *berfikir sebentar* apa yg aku mkn ye?
arghhh!!mybe sbb aku mkn kacang n coklat kot semalam..dlm coklat DAIM tu kn ada kacang..
abs la aku..wuwuwu..da mkn kacang p mkn coklat pulak..mmg kombinasi yg sgt baik utk jerawat bermaharajalela kt muka aku ni..ptt pn asa smnjak dua menjak ni muka aku berminyak trok sgt..
HAHA padan la muka aku sapa soh mkn x hengat dunia..

or mybe ak stress kot..HAHA mcm x logik ja..mcm mana aku bole stress pulok sbb aku mana ada wt kja apa2..kt LI pn dok goyang kaki ja..HAHA x mungkin..x mungkin..*dgn yakin nya ak mngatakan ini msti sbb aku mkn kcg n coklat*..

wlaupn itu feberet aku,ak kna kurangkan mkn bnda2 cmtu..HOHOHO..msti korg ckp ak jaga muka gila gila kn?pdhal x cantik tara mana pon..huhu biasala wanita kn..x lah..sbnrnya dulu muka aku ni trok gila2..bnyk sgt jerawat bermaharajalela..so bila dah ok ni (sbb jasa baik FIENA BEAUTY ngn VCO) mstila aku nk jaga muka aku ni!!so phm2 la ye korg..HAHA

so mlm ni aku mesti menjalankan misi menghilangkan jerawat2 ni..yeahhh go!go! chaiyok!!
doakan aku berjaya..HAHA

EH!!da pkul 1 la..ok2 kita ada jnji ngn incik cinta la nk kua lunch ngn die..so byebye!!

p/s:malu incik cinta tgk muka ade jerawat..HAHA

aku suka berblogging!!







Assalamualaikum..

Ya Allah scary nya!!!apa da jd ngn belog ak ni??hadehh sadis gila..sayang nya kt belog ak..tgn ak yg x berapa nk bedung ni la yg dok rosak kn belog ak sndri..siti najihah i need u!!HAHA pa da jd ngn gambaq kt belog ak ni?x bole bkk..try godek2 last2 ilang troih gambaq aku ngn pawi n gambaq ak sorg2!!!huduhnya belog ak!!benci2!!

jiah da la da deactive fb dy..cmna ak nk mntk dy ajaq ak cntikkan blk belog ak ni...HAHA yala ak bknnya pndai sgt wt bnda2 ni..

btw kn ak baru tukaq lagu kt belog ak ni..HAHA ampa dgaq la sndri...hehe jiwang siott..tu ja nk update..k bai..HAHA

Thursday, 25 October 2012

produk DAISO

Assalamualaikum u olls

yeayyy update belog lg..HAHA ari2 update belog ya..ada bnda nk cta la mkna nya tu..HAHA
pstttt..td brg yg ak order da smpai..Ya Allah excitednya ak..mana x nya..da lama ak cri natang ni.. yala susah oo nk cri kdai DAISO tu kt manjung ni..klu ada pn ada kt Ipoh..jauh tu lgpn tadak transport..ak ni mana la reti nk bwk keta..HAHA klu nk ajk ayg ak mmg x la..jgn harap dy nk bwk..sdih2 :'(

 so trpaksa la ak beli scara online ja kt ayu..stakat ni dy la yg juai plg murah..hak len tu ak tgk mahai nk mmpuihh..cekik darah org ka pa..agk2 la woii juai trlalu mahai..ada yg smpai doploh hinggit tu blm msok postage dy lg..padahal kt DAISO tu kta bole dpt dgn harga RM5 okay! diulangi RM5 ja!!tp ayu tu kira ok la dy juai hrga RM16 trmasuk postage..so ak beli cleansing pad n charcoal mask..suma skali RM26.. hishhh klu kt DAISO da bole dpt 5 brg tu..HAHA xpa la org berniaga..lgpn ak mmg nk sgt2 bnda alah tu..lama da cari,so brkorban la ckit..HAHA

dr pg dok tggu abg posmen dyg mai antaq barang..lmbt woo..~~penantian itu satu penyeksaan~~ HAHA
tggu punya tggu last2 mai gak abg posmen tu..opsss bkn abg posmen tp abg pos laju..HAHA.. thx dear ayu..!!excitednya!! troih bwk nek atas n dgn rakusnya ak troihh koyak smpul ltk brg tu dan jeng2 yeahhh itu la brg yg ak idam2 kn slama ni..HAHA..bkk2 troih try pkai cleansing pad..taktaw cara nk guna okay tp ak tibai smcm ja dok tonyoh2 kt muka ak..x skt pn sbb bnda tu lmbut sgt..da la wrna PINK okay!!

nk taw apa function brg2 tu?act charcoal mask tu utk buang whitehead n blackhead dlm kulit muka kta ni.. x try lg..bnda tu kna try b4 tdo..so sat lg la..x sabaqnya nk try..


charcoal mask

cleansing pad/alat pembersih wajah




baru lps pkai n baru lps tarik..Ya Allah skt gla smpai trcabut bulu2 roma ak..x bole nk upload pic ak pkai sbb tkot u olls trkejot brok lak tgk muka ak..akk ak ckp cm 'ORANG MINYAK' ja..HAHA x ksh la kn.. tadak bnyk sgt pn whitehead or blackhead yg mlekat kt ctu..salah pkai kot..HAHA taktaw taktaw..biaq p la..mggu dpn pakai lg..tp asa cm bez ja pkai cuma sakit gla bla nk cabut bnda alah tu..meleleh2 ayaq mata ak tahan skt.. then troihh ltk kapas timun kt muka..baru lega..hehe..

ok la u olss mata da nantok esok nk mangkit awai..tata ^___^